# Silver City Food Co-op — Board Meeting Agenda

Wednesday December 20, 2017—4:30 p.m. to 7:30 p.m. — 614 N. Bullard St.

## A. Welcome (4:30 – 4:45, 15 minutes)

- 1. Check in: BME pre-meeting discussion 'Plus Delta' concept
- 2. Approve Agenda
- 3. Approve November board meeting minutes
- 4. Member Comments (10 min available).

Ten minutes are set-aside at the beginning of every board meeting for member comments. The time will be divided evenly among those members who would like to speak. If ten minutes is insufficient, a special meeting may be called on another day. If a member wants more time, he/she can contact the president and ask to be added to the agenda. Please make this request at least one week before the meeting.

- 5. Kudos or Appreciation of Board Members
- 6. Directors' Announcements
  - Board to acknowledge resignation of Steve McGarity effective 12/12/17
  - Board President requests board approval to appointment of up to 2 new board members effective no sooner than 1/1/2018. The names of any actual appointees will be disseminated at the January board meeting.
  - New Meeting Location: Beginning January 17, 2018, monthly board meetings will be held at the Volunteer Center.

## B. Committees (4:45 – 5:15, 30 minutes)

- 1. Member Connect (MC) Meeting notes
- Committee Requests approval of 2018 Election Calendar
  - 2. Recruitment, Orientation and Development (ROD) Meeting notes
  - 3. Board and Manager Evaluation (BME) Meeting notes
  - 4. Finance Committee (FN) No meeting

Approve FN recommendation to rescind the request for a 5 year projections spreadsheet (Tabled from November board meeting)

- 5 Bylaws Review Committee (BR) No meeting
- 6 Feasibility Committee No Meeting
  Committee requests board approval of new Committee Charter

#### D. Discussion (5:15 – 5:30, 15 minutes)

Silver City Food Coop board involvement in local political concerns. Proposal from Robert Fischoff regarding opposition to Holloman AFB draft decision to expand training in the Gila Wilderness area.

## **E.** Monitoring Reports (5:30 – 6:00, 30 minutes)

- 1. Acknowledge B10 (Board Logistical Support) Monitoring Report
- 2. Acknowledge B6 (Communication and Counsel to the Board) Monitoring Report.
  - o Manager's Report

#### F. Board Meeting Closure (6:00 – 6:15, 15 minutes)

Review tasks, tabled items, and calendar.

New: Plus-Delta discussion and input

# G. Executive Session (6:15 - 7:30, 1 hr, 15 minutes including meal break)